SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

The Red Devils gaan weer toeren !

Exact 25 jaar na het uitkomen van het legendarische blues album “King King” gaan de leden van de gemeen rockende bluesband uit Los Angeles The Red Devils weer toeren. Hierbij doen zij een aantal Nederlandse festivals en poppodia aan, waaronder poppodium FLUOR in Amersfoort op 2 juni en Ribs & Blues in Raalte op 4 juni.
image

Gitarist Paul ‘The Kid’ Size, bassist Jonny Ray Bartel en drummer Bill Bateman staan 2 juni met gitarist Mike Flanigin op de Nederlandse planken. Op mondharmonica en zang zal Big Pete de rol van wijlen Lester Butler op zich nemen. De legendarische Red Devils-frontman Lester Butler stierf in 1998 op 38 jarige leeftijd aan een overdosis. Hij was een van de meest invloedrijke mondharmonicaspelers van de laatste decennia. Zijn prominente plaats wordt anno 2017 in volle glorie overgenomen door Pieter van der Pluijm, ook bekend als Big Pete.
Als vast huisorkest van de net opgerichte King King Club in L.A. bouwden The Red Devils een enorme reputatie op. Het bejubelde blues album King King van The Red Devils werd opgenomen door niemand minder dan top producer Rick Rubin, onder andere bekend van artiesten als Red Hot Chilli Peppers, Johnny Cash, Slayer en Beastie Boys. De plaat was in 1992 een sensatie en maakte de band in een klap wereldberoemd. Mick Jagger was een groot fan en dook meteen met de band de studio in en ook Johnny Cash liet zich door The Red Devils begeleiden.
The Red Devils openden in 1993 nog Pinkpop en hun laatste optreden in Nederland was op het Moulin Blues Festival, 2 mei 1998. Een week later overleed Lester Butler. Van dit laatste optreden is ook een DVD “The Legendary Last Gig” uitgebracht door Moulin Blues. 
image