SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Steve Lukather – I found the sun again (26 Febr)

image

Op 26 februari aanstaande komt het langverwachte nieuwe soloalbum van Toto-gitarist en zanger Steve Lukather in een simultaan-release met het nieuwe album van Toto zanger Joseph Williams wereldwijd uit. Op het album dat als titel ‘I found the Sun again’ heeft gekregen staan 8 tracks waarvan er drie covers zijn die op zeer eigen manier worden neergezet.
‘I Found the Sun Again’ is bovenal een goudeerlijk rockalbum geworden. Een heilige graal voor gitaristen en liefhebbers van virtuoze gitaarrock. Lukather maakt in dat opzicht alle verwachtingen waar. Wetende dat het gros van de tracks one-takes zijn en het hele album in slechts 8 dagen werd opgenomen zegt alles over de kwaliteiten van Lukather als gelauwerd sessie artiest en Toto-frontman.
Het album geeft daarmee ook meteen haar zwakte prijs, zo je daar al over mag spreken. Het is een non conformistische plaat geworden. What you see is what you get. Daarmee is het album zeker niet voor iedereen weggelegd, Lukather is er niet op uit om de menigte te pleasen. Hij doet waar hij goed in is, en dat doet hij exceptioneel goed.
maxazine.nl