SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Steun de Nederlandse blues in Amerika

Ieder jaar zet de Dutch Blues Foundation zich in om topacts uit de Dutch Blues scene de kans te geven zich te presenteren voor het kritisch oog van honderden liefhebbers, organisatoren en managers op de Amerikaanse en Europese Blues Challenges. Deze Challenges zijn geen wedstrijd, maar meer een mogelijkheid om gezien en gehoord te worden door boekingsagenten op zoek naar nieuwe topacts.

De selectie vindt plaats via de Dutch Blues Challenge en de geselecteerde band vertegenwoordigt Nederland op zowel de Amerikaanse als de Europese podia.
De musici hebben doorgaans veel profijt van deelname aan deze Challenges. De bands worden gezien door de crème de la crème van festivals en platenmaatschappijen vanuit de hele wereld. De mogelijke resultaten zijn boekingen van Amerikaanse en Europese optredens, tv- en radio-uitzendingen, media-belangstelling en zo mogelijk een platencontract.
Voorgaande deelnemers zijn o.a. muzikanten als Susan Tedeschi, WaterMelon Slim, Ian Segal, Grady Champion, King Mo, Ralph De Jongh, John F. Klaver Band en The Mudbirds.
Ook dit jaar zijn er weer twee geweldige nieuwe acts gekozen. Als Band: Sugar Boy and the Sinners (www.sugarboyandthesinners.com) en als Duo: Robbert Fossen & Peter Struijk.
image Sugar Boy and the Sinners is de nieuwe generatie ‘zondaars’, die met veel energie en overgave het genre een nieuwe impuls geeft. Robbert Fossen & Peter Struijk (www.chicagoblues.nl) zijn samen doorgewinterde muzikanten op het gebied van authentieke Chicago blues met Robbert’s donkere stemgeluid in de hoofdrol.
Alle reis- en verblijfkosten naar Memphis worden door de bands zelf bekostigd. Het moge duidelijk zijn dat de kosten voor deze zes muzikanten aardig oplopen. Om die reden hebben Sugar Boy and the Sinners en Robbert Fossen & Peter Struijk besloten om op 11 en 18 januari benefietconcerten te organiseren. Wij vragen u hen te helpen en een donatie te doen van minimaal 10 euro. U krijgt hiervoor een gratis toegangsbewijs voor één van de benefietconcerten naar keuze.
Om te doneren, ga naar http://www.dutchbluesfoundation.com/dutch-blues-challenge/Bijdrage-onkosten-IBC en maak een keuze welk optreden u wilt bijwonen.
Doet u het niet voor het concert? Doe het dan om de blues van Nederlandse bodem te promoten in de rest van de wereld.
“It’s the fans that Keep the Blues Alive”. De Nederlandse bands verdienen het om zich te presenteren op allerlei podia, waar dan ook ter wereld. Uw steun kan deze droom werkelijkheid maken. Bij voorbaat dank hiervoor.

image image