SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

SR&BB Sponsor & Donateurs-avond met The Freelance Band

Normaliter vind onze Sponsor & Donateursavond traditioneel in december plaats. Helaas lukte het ons deze keer niet om dat voor elkaar te boksen, waarvoor excuses aan degenen die er op gerekend hadden.
Vandaar dat we een nieuwe datum geprikt hebben op 19 maart 2016
We weten echter zeker dat het daarom niet minder gezellig zal worden; er wordt als vanouds weer voor een uitstekend glas bier en een lekker hapje gezorgd door ons aller Orson & kompanen van De Beyerd en de live-muziek zit ook wel snor met de geweeeeeldige “Freelance Band”!
We hopen jullie allen weer te mogen ontmoeten en zien genieten op zaterdag 19 maart a.s. vanaf 22:00 u in café De Beyerd, Boschstraat 26, Breda.
image
The Freelance Band:
De band noemt de eigen muziek ‘Little Big Music’ en die klinkt Amerikaans. Er is een omvangrijk repertoire met uitsluitend door de band zelf geschreven nummers, waarvan de roots duidelijk in het zuiden van de Verenigde Staten liggen. Je hoort Folkblues, Countryblues, Swampblues en Calypso voorbijkomen. Met de footstomp als extra drum en messcherpe vier-stemmige samenzang swingt de band als nooit te voren en is iedere show voor publiek en band een groot feest.

The Freelance Band speelt – na een onderbreking van ruim twintig jaar – weer in de originele bezetting. Met Aad van Pijlen op bas, Frank Nuyens op elektrisch gitaar en Philip Kroonenberg op akoestisch gitaar en ukelele. De band is uitgebreid met mondharmonicaman Hans de Vries, drummer Andreas Robbie Carree en multi-instrumentalist Harm van Sleen. The Freelance Band werkt verder met diverse “special guests”, ook freelancers natuurlijk.
Die basisformatie van The Freelance Band wordt tijdens opnamen (en vaak bij optredens) uitgebreid met topmuzikanten als Roel Spanjers (accordeon, hammond orgel, piano), Ingeborg Cneut (viool) en een blazerssectie met Boris van der Lek (tenor sax), Matthijs Sepers (trompet, trombone), Nicko Christiansen (bariton sax, percussie) en Keesjan Hoogeboom (trombone, tuba en trompet).

Locatie: Café de Beyerd, Boschstraat 26, Breda
Datum: zaterdag 19 maart 2016
Aanvang: 22.00 uur
Entree gratis