SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Shut Up & Listen Lazy Monday Session

image

Maandag, 6 maart 20:30 u: “Shut Up And Listen” Lazy Monday session, Bel Air, Breda

Roger Hubbard is een Britse zanger,(slide-)gitarist en songwriter die als 20-jarige muzikant in 1970 zijn eerste album ‘Brighton Belle Blues’ opnam voor het beruchte Blue Goose platenlabel. Een indrukwekkend debuut van iemand die zich duidelijk op jonge leeftijd al de oude traditie van de countryblues eigen had gemaakt en er zijn eigen verhaal aan toe wist te voegen. Hubbard verwierf er direct bekendheid mee in de Britse blues scène. Een jaar later stond Roger in het voorprogramma van Muddy Waters en het was dezelfde legendarische bluesman die in een interview van Sounds Magazine vertelde: “Roger Hubbard is as good as any blues guitarist in the UK or USA”.
Later bracht hij verschillende albums uit met akoestische folkblues en tourde rond de wereld waarmee hij een trouwe schare fans rond zich verzamelde.
Dat Roger Hubbard zich de buurman van Paul McCartney mag noemen is eerder een leuk weetje. Minder onbelangrijk is dat zijn song Home Lovin’ Man in 2003 werd opgenomen door de Amerikaanse blues man Eric Bibb op diens album Natural Light.
Roger Hubbard is een fenomenale gitarist en mandolinespeler en een charismatische podiumverschijning. Tot zijn voornaamste inspiratiebronnen kunnen oa. Blind Willie McTell, Robert Johnson, Skip James en Bo Carter worden gerekend. Hubbard blaast het oude blueserfgoed nieuw leven in, een missie waarin hij volledig slaagt.

Website: www.rogerhubbard.co.uk