SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Samenwerking “Rock Home Foundation” en SR&BB een feit!

image en image

Samen gaan deze stichtingen proberen om de bluesmuziek een boost te geven in Breda en het eerste wapenfeit is er. Vanaf maart zal er maandelijks een akoestisch bluesoptreden worden georganiseerd op een vaste maandag, onder de noemer: “Shut Up And Listen” concerten en de start is op 21 maart . Deze optredens zullen plaatsvinden bij onze partner: Café Bel Air, Boschstraat 174, Breda, aanvang 20.30 uur stipt! We starten groots met de zeer ervaren Australische muzikant Lloyd Spiegel.

Na slechts enkele gesprekken bleek al snel dat beide stichtingen op dezelfde golflengte zaten en een samenwerking tussen beide partijen was een kwestie van tijd. De Stichting Rhythm & Blues Breda is geen onbekende in Breda aangezien zij al sinds ruim 26 jaar vele optredens en evenementen op haar naam heeft staan. Vele jaren met top optredens in Café de Scarabee, 20 jaar de St. Jans Blueskroegentocht, Jazz en Blues in Café de Beyerd, de Bluesnight in Mezz etc.  De Rockhome Foundation is opgericht in 1986 om haar doelstellingen te realiseren door zoveel mogelijk muzikanten te helpen hun doelen te laten behalen. In 1989 werd succesvol het eerste Nationale Schoolband Festival georganiseerd in Doetinchem. In 1990 ontving de stichting de prestigieuze cultuurprijs van de provincie Gelderland uit handen van de voorzitter van Stichting Pop Muziek Gelderland. In 1995 werden de doelen en werkzaamheden overgedragen aan Stichting Plutus die een aantal jaren later de eerste Pop oefenruimtes aldaar wist te realiseren. De Stichting werd in ruste gezet om vervolgens weer in 2013 geactiveerd te worden in Breda. In begin 2015 is er na een lange zoektocht een ideale partner gevonden in de vorm van Café Bel Air.
Samen gaan deze stichtingen proberen om de bluesmuziek een boost te geven in Breda en het eerste wapenfeit is er. Vanaf maart zal er maandelijks een akoestisch bluesoptreden worden georganiseerd op een vaste maandag en de start is op 21 maart, dit onder de noemer “Shut Up And Listen”. De optredens zullen plaatsvinden bij onze partner Cafe Bel Air, Boschstraat 174, Breda, aanvang 20.30 uur stipt! We starten groots met de zeer ervaren Australische muzikant Lloyd Spiegel.
Hoe werkt het concept :
1.Akoestische muziek van hoge internationale kwaliteit!
2.Circa 40 zitplaatsen met tafeltjes in het zaaltje waar een stilte regel geld!
3.Circa 60 plaatsen in het café deel voor degenen die gezellig willen kletsen.
4.Zitplaatsen zaaltje : Wie het eerst komt, het eerst maalt,…
5.Gratis toegang! Maar, … Het worden zogenaamde “Free Gift” concerten waarbij we met de “PET” rond zullen gaan voor de gage van de artiest! Pinnen is uiteraard ook mogelijk!
6.De concerten zijn altijd van 20:30 uur tot max. 22:30 uur.