SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Ry Cooder komt in Oktober naar Amsterdam, Antwerpen en Oostende

image De Amerikaanse gitaarlegende Ry Cooder komt op 8 en 9 oktober naar Nederland voor twee optredens in Koninklijk Theater Carré. Op 11 oktober in de Stadsschouwburg in Antwerpen en de 12e in het Kursaal te Oostende. De kaartverkoop in NL start op donderdag 26 april om 10:00 u. en in België op 27 april, eveneens om 10:00 u.

Het is al weer veel te lang geleden dat onze favoriete ‘Prodigal Son’ de lage landen met een bezoek vereerde. Zijn legendarische optreden met de Buena Vista Social Club in 2008 en zijn laatste tour met Nick Lowe in 2009, krijgen nu een vervolg.
Ry had het intussen te druk met het inblikken van zijn nieuwe plaat (‘The Prodigal Son’, die in mei verschijnt) en het schrijven van twee muzikale pamfletten (‘Pull Up Some Dust and Sit Down’ en ‘Election Special’). In
2013 bracht hij zijn tweede reguliere live-lp uit (‘Live in San Francisco’), en die werd, net als ‘Show Time’ uit 1977, opgenomen in The Great American Music Hall. In 2015 en 2016 ging Ry samen met Ricky Skaggs en Sharon White op tournee. Op de ‘Music for the Good People Show’ speelden ze een selectie uit ‘The Great Americana Songbook’. Vorig jaar april ontving hij nog de “Lifetime Achievement Award” in het kader van de BBC Radio 2 Folk Awards en kwam even over naar Engeland om 1 liedje voor tv-opnames te spelen. De decennia voordien vulde hij met talrijke soundtracks (“Paris, Texas” had zonder die slide-gitaar nooit zo’n impact gehad), zijn mega Cuba –avontuur Buena Vista Social Club,  productiewerk voor Mavis Staples, zijn geniale trilogie: “Chavez Ravine” (2005), “My name is Buddy” (2007) en “I, Flathead” (2008) en een rits klassieke meesterwerken (alles van ‘Ry Cooder’ tot en met ‘Bop Till You Drop’ is onontbeerlijk in iedere collectie). Voor nieuwkomers verscheen in 2008 de verzamelaar “The UFO has landed” die zowel zijn filmmuziek als regulier solo-werk bundelt.
Cooder wordt op de 2018 tour begeleid door multi-instrumentalist Robert Francis, saxofonist Sam Gendel, het geroemde vocale trio The Hamiltones en zoon en drummer Joachim Cooder. Zoonlief zal bovendien de concerten openen. Liefhebbers van het betere levenslied (van ‘Crazy ‘Bout an Automobile’ tot ‘Dark End of The Street’) weten nu al waar ze komende herfst zullen vertoeven. Reken er maar niet op dat je Ry nadien nog snel op een Europees podium aan het werk zal kunnen zien. Nog nooit was het schenken van een cadeau aan jezelf en je geliefde(n) zo eenvoudig als dit jaar.

8 en 9 okt. 2018 Amsterdam, Theater Carré:
https://www.ticketmaster.nl/artist/ry-cooder-tickets/2438
11 okt. 2018 Antwerpen, Stadsschouwburg:
https://www.teleticketservice.com/tickets/2018-2019/ry-cooder 
12 okt. 2018 Oostende, Kursaal:
https://www.ticketmaster.be/artist/ry-cooder-tickets/2438?language=nl-be