SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Richard van Bergen’s Rootbag CD presentatie

Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS, hypnotiserende Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy Rhythm & Blues samengesmolten tot een Gumbo soup; de Rootbag-style, rauw, soulful en groovy.
image

Richard van Bergen , Gitaar-ace in ondermeer The Shiner Twins, Millstreet Bluesband, Malford Milligan Band, Sunset Traveller, inmiddels welbekend in Breda en de rest van Nederland, richtte in 2010 met Jeroen JJ Goosens (drums) en Dick Wagensveld (bas) Rootbag op. Na een eerste en succesvol optreden op de Breda Blues Night, volgde al snel een hoogtepunt met een optreden op Moulin Blues. Lovende recensies volgden. Een succesvolle periode met veel optredens leek verzekerd. Er werden opnames gemaakt voor een debuut CD. Toen sloeg de blues echter hard toe….
De opnamestudio van Erik Spanjers brandde tot de grond toe af en een paar maanden later stierf bassist Dick Wagensveld, veel te jong, in het harnas tijdens een optreden op Paasblues in Asten. De band was knock-out, maar bleef toch bestaan en de optredens werden weer langzaam aan opgepakt; Andert Tijsma kwam als vervanger op bas, Goosens gaf de drumstokken over aan groove-master Jody van Ooijen. Het CD-materiaal was te goed en te dierbaar om op de plank te laten liggen en met de hulp van Mischa den Haring en Isa Azier werden de opnames afgerond in studio Silvester. De CD bevat 12 eigen songs en zal in oktober aanstaande uitkomen en gepresenteerd worden met een CD release tour.
image