SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

R.I.P Spencer Bohren

Het is een hele slechte week ….It is a very sad week….
It is with great sadness to hear that Spencer passed away. All the strength to Marilyn, their children, friends and relatives.
image

In september 2018 werd er prostaatkanker bij hem geconstateerd met uitzaaiingen in de botten. Na een intensieve behandeling en streng dieet leek het wat beter te gaan. In april dit jaar bleek de kanker toch verder was gegroeid in zijn botten m.n. zijn heup. Een heftige chemobehandeling en bestralingen mochten niet meer baten. Hij trad nog wel op tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival eind april en dat werd zijn laatste optreden. Zijn laatste nieuwe CD “Makin’it home to you” werd nog net voor zijn overlijden uitgebracht en werd in December 2018 cd van de maand in Track magazine..
Onze stichting heeft Spencer twee keer naar Breda gehaald, in 2015 speelde hij in Het Hijgend Hert en in 2017 in Bel Air, alwaar hij een prachtig “Shut Up & Listen” optreden ten beste gaf. Spencer was een bijzonder aimabel mens, die prachtige muziekverhalen kon vertellen en geweldig lap steel kon spelen. Een echte muzikale vriend is van ons heen gegaan op zaterdag 8 juni 2019. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Marilyn en zijn kinderen.