SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Paul Batto 12 maart bij “Shut Up & Listen” sessions

image

Op vijfjarige leeftijd krijgen jongens van hun vader doorgaans een treintje of een lego bouwdoos, maar Paul Batto kreeg een gitaar. Die hij echter pas als prille puber wist te waarderen! Maar vanaf toen schonk de songwriter uit Slovenië aan dat instrument dan ook zijn onvoorwaardelijke liefde. Hij springt met zijn gitaar om alsof het een verlengstuk is van zijn avontuurlijke ziel: finger-pickend, slide, gipsy Spaans, ragtime, strelend of bluesy mijmerend. Meer dan zijn gitaar en wat voetritmes heeft hij niet nodig om zoals een immer rusteloze troubadour zijn route te markeren die bij hem meer dan eens overkomt als een ‘Slow Train To Nowhere’ of een ‘Lonesome Road’.
Zijn geëmotioneerde stem, die soms een lichte trilling verraadt, verspreidt een warme gloed wat ook zijn narratieve songs zo invoelend maakt, immer betrokken op het wel en wee van zijn medemens. image
Paul Batto Jr. kent het leven ‘on the road’ als geen ander. Batto is niet alleen een doorgewinterd blues muzikant, hij klinkt minstens zo doorleefd als vele Amerikanen, maar is ook een liefhebber van songs uit de vroege jaren van de vorige eeuw. Een ‘crooner’ van formaat, met invloeden van John Lee Hooker tot Frank Sinatra. Een bijzonder stemgeluid en een virtuoos op gitaar met een uniek eigen repertoire. Zijn ‘jongste’ cd heet ‘A Lonesome Road’, het moge duidelijk zijn dat er maar een weg is voor een zoon van de Balkan met muziek in zijn bloed. Paul Batto Jr, een bijzonder stemgeluid en een virtuoos op gitaar met een uniek eigen repertoire.
Maandag 12 maart 20:30 u muziekpodium Bel-Air, Boschstraat 174 Breda