SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Overnemers gezocht voor failliete vzw achter Blues Peer

image
De ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de vzw Break Away achter het festival Blues Peer failliet verklaard. Een overname van de vzw is een optie volgens de curatoren.
“Ik blijf de stille hoop koesteren dat het festival in de toekomst nog in onze stad kan plaatsvinden”, zegt burgemeester Steven Matheï van stad Peer.

De 36ste editie van het bekende bluesfestival werd vorig jaar geannuleerd wegens de coronacrisis. Het festival werd verplaatst naar juli 2021, maar dat blijkt nu heel onzeker. Een overname van de vzw achter het Blues Festival is een optie volgens het Hasseltse advocatenkantoor Dehaese & Dehaese. “Wij houden ons bezig met het verzamelen van informatie naar aanleiding van het faillissement dat gisteren werd uitgesproken”, luidt het in een reactie. “Een overname behoort tot de mogelijkheden. Kandidaten dienen zich in verbinding te stellen met de curatoren.”

Het festival wist in het verleden een lange reeks grote namen in de blueswereld op het podium te krijgen. Onder anderen kleppers als Stevie Ray Vaughan, Curtis Mayfield, John Lee Hooker, Ray Charles, Wilson Pickett, Ike Turner, Jeff Healey, Bo Diddley, Solomon Burke, Etta James, Chuck Berry, Little Richard, B.B. King, Dr. John, Van Morrison, Cab Calloway, Al Green, Percy Sledge, Peter Green, John Mayall, Canned Heat, Ray Davies, Mavis Staples, Buddy Guy, Little Feat, Steve Winwood, Jeff Beck, John Fogerty, John Hiatt, Booker T., Brian Setzer, ZZ Top en vele, vele anderen.