SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Michael Dotson (duo) in café Bel-Air Breda

“Shut up and Listen” Lazy Monday sessions
image
image

Het is zeker 4 jaar geleden dat Michael Dotson in Nederland is geweest.
Dotson is een van de meest authentieke Chicago Bluesgitaristen van zijn generatie en heeft in Nederland, België en Duitsland een onuitwisbare indruk achter gelaten, waar hij speelde op grote festivals en vooraanstaande bluespodia.
Dotson (59) speelde jaren als sidegitarist in de Chicago bluesscene. Zes jaar lang
was hij gitarist bij Magic Slim & the Teardrops en won met deze formatie de vooraanstaande WC Handy Award in 2003. Tijdens de vele tours heeft Michael de Verenigde Staten en Zuid-Amerika rondgereisd en werd hij gezien op hoog aangeschreven blues festivals zoals: San Fransisco Blues Festival, het King Biscuit Blues Festival en Missisippi Valley Blues festival. Meerdere malen heeft Michael met diverse line ups getoerd in Europa, Japan, Brazilie en werkt hij samen met o.a. Jimmy Burns, Homesick James, Billy Boy Arnold, Big Jack Johnson, Big Time Sarah, Liz Mandeville en Willie Kent.. Zijn eerste soloalbum “Lightnin’ in my Pocket“ dat hij met begeleidingsband opnam stamt uit 2006, waar naast traditionele blues ook swamp slide, originele swing en good old house rockin music te horen is. Zijn tweede album genaamd “A Fork in the Road” uit 2010 is puur en direct. Een écht solo album zonder opsmuk, authentieker kan het niet. Sinds 2013 speelt hij ook regelmatig bij “Mississippi Heat” een band die al zo’n 25 jaar bestaat en jaarlijks alle continenten met een bezoek vereert.
Vanavond in Bel-Air in een exclusieve setting als duo (met drummer). Dat gaat vonken geven !

Organisatie: SR&BB i.s.m. Rock Home Foundation
‘Gratis’ entree, maar er wordt wel met de pet rondgegaan !! Uniek optreden voor zo’n kleine locatie, dus wees gul ! onze pet is van een behoorlijk formaat vanavond.