SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

MEZZ verbouwt (eindelijk)

image Van 1 april tot 10 oktober is MEZZ dan ook gesloten voor de verbouwing. Ook het kantoor is tijdelijk verhuisd, naar het voormalige pand van de Geus, aan de Oude Vest. Naar verwachting zal op 10 oktober de eerste show weer in Mezz plaatsvinden.

In de afgelopen jaren is gebleken dat het huidige pand op een aantal punten niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het betreft de publieksvoorzieningen in het algemeen zoals de zichtlijnen in de Jupiler Zaal, bereikbaarheid van faciliteiten, de opstoppingen en de uitgangen. Ook zijn er ‘weeffouten’ aan de backstagekant zoals een praktisch functionerende laad- en lossluis, voorzieningen voor techniek, artiesten, eigen personeel en toegang tot het podium. Om Mezz toekomstproof te maken is het cruciaal om het gebouw van deze knelpunten te verlossen.
Van 1 april tot 10 oktober is MEZZ dan ook gesloten voor de verbouwing. Ook het kantoor is tijdelijk verhuisd, naar het voormalige pand van de Geus, aan de Oude Vest.
Naar verwachting zal op 10 oktober de eerste show weer in Mezz plaatsvinden.

Aan de kant van het voormalige Breda’s Museum is de grond al vrijgemaakt voor de aanleg van de ‘molshoop’ die tegen het pand wordt gelegd. Daar komt onder meer een ondergrondse opslagruimte, maar ook toiletten voor backstage, die er nu niet waren.
“We doen ook meteen groot onderhoud, ventilatiesystemen, alles wordt aangepakt”, vertelt directeur Frank van Iersel. De verbouwing houdt in dat het podium weer voldoet aan de eisen van deze tijd, aldus Van Iersel. “En voor zover mogelijk halen we de weeffouten eruit. We krijgen betere zichtlijnen, onder meer vanaf het balkon, een echte foyer en voor publiek betere toegang tot de zaal aan de zijkant op de vloer. Daardoor krijg je een betere verdeling van het publiek.” Ook wordt de entree verbeterd en komen er elektronische lockers. Wat niet veranderd is de capaciteit van de grote zaal: die blijft 600 personen.
Tijdens de verbouwing gaat Mezz on tour. “Met voorstellingen in Podium Bloos, Chassé en nog wat locaties.” Het grootste deel van de zomer is er geen programmering. “Maar in juni, juli augustus is er normaal ook weinig aanbod, bands spelen dan op festivals.”

Lees alles over de verbouwing op www.mezz.nl/verbouwt
image