SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Maandag 18 dec. Jean-Paul Rena & Vitor Bacalhau in Bel-Air

image

Maandag 18 dec. 20:30 u. Bel-Air Breda, Shut Up & Listen session:
Jean Paul Rena & Vitor Bacalhau (NL/PT) acoustic duo.
Jean Paul en Vítor presenteren allebei hun gloednieuwe Album.
Jean Paul Rena het album “A Thief Known From Stealing Hearts” en Vitor Bacalhau uit Portugal zijn album “Cosmic Attraction”.
Opvallend is dat ze samen een basis-track hebben geschreven die ze allebei afzonderlijk hebben uitgewerkt en vervolgens met ieder hun eigen band hebben opgenomen. Hoe leuk kan het zijn, twee bands met hetzelfde nummer en toch klinkt het anders.
Volgens JP Rena viel dit jaar alles voor hem op z’n plek; De juiste nummers, de leukste en beste muzikanten en een geweldige studio. Het bleek allemaal mogelijk.
Alles heeft nog meer toegevoegde waarde door het feit dat Rena dit album samen met zijn zoon Kit Carrera (op drums) heeft gemaakt. Volgens Rena geven ‘family style vibes’ dit geheel een bijzondere extra dimensie.
Vitor Bacalhau is geboren en getogen in het diepe zuiden van Portugal en heeft zijn hele leven gewijd aan de muziek. Hij is nu de frontman van zijn eigen ‘power trio’ waarmee hij een kickstart probeert te maken in het rock en blues circuit als zanger, gitarist en songschrijver.
Invloeden komen overal vandaan- van de vroegste Delta blues tot de ruigste Rock ’n Roll. Dit alles zit verweven in de muziek van deze band en wel op een nieuwe en verfrissende manier.

Samen zullen deze twee heren als akoestisch duo u en ons vanavond muzikaal trakteren op het beste wat zij in huis hebben.

Cafe – podium Bel-Air, Boschstraat 174, Breda

image