SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Lynwood Slim overleden na heftige strijd tegen leverkanker

“The light from my brother Lynwood Slim’s eyes left today and the world is a little less bright because of it.” Kid Ramos
image

Een bericht, gisterenavond, op de Facebook-pagina van de mondharmonica-virtuoos, citeerde het gedicht van WH Auden:  Stop All The Clocks, met een persoonlijke boodschap:  “Slim’s struggles ended at 7.00am. He was my hero.”

Nadat Slim vorige maand een hersenbloeding kreeg, gaven de doctoren hem weinig hoop op genezing. Waarop hij besloot om de behandeling tegen zijn kanker stop te zetten.

Slim, echte naam:Richard Dennis Duran, begon op zijn 12e met trompet spelen in Los Angeles, voordat hij verhuisde naar Minnesota, en later naar Europa. Hij keerde terug naar L.A. tegen het eind van de jaren ‘80 en lanceerde zijn debuut-album “Soul Feet” in 1996. Hij kreeg veel bijval voor zijn meest recente release,  “Brazilian Kicks” (met de Igor Prado Band).
Zijn beheersing van de mondharmonica was ongeëvenaard en zijn subtiliteit van toon en frasering maakten zijn stem tot een van de meest karakteristieke van de hedendaagse Blues. 
Lynwood Slim werd slechts zestig jaar oud.