SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Lloyd Spiegel Live in Café Bel-Air Breda

Rock Home Foundation i.s.m. Stichting Rhythm & Blues starten nieuw concept : Lazy Monday Sessions “SHUT UP AND LISTEN” , op maandag 21 maart met een absolute “Award-winning” TOPPER uit Australië: Lloyd Spiegel.
image

Met een achttal cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en de podiumervaring die hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière, is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van de akoestische blues scene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine stond Lloyd onlangs in een lijst van de 50 Australische top gitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en vooral de USA en Japan, waarbij hij opende voor o.a. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.  In Australië mocht Lloyd Spiegel in februari 2016 niet minder dan vier Blues Awards in ontvangst nemen voor: Artiest, Song, Album en Producer van het Jaar.  Tevens is hij ambassadeur van het Australian Blues Music Festival en ook van Youth To Blues aangezien hij vele jonge muzikanten heeft opgeleid. Het mag een klein wonder heten dat deze gigant nog niet eerder in Nederland en België te zien was.
Maandagavond, 21 maart 2016 om 20:30 u Wereldpremière voor Breda dus, in Cafe Bel-Air !
image
De pers over Lloyd Spiegel:
“Spiegel has stamped himself as one of the best songwriters in the country, regardless of genre, of history, of ANYTHING. It’s a powerhouse of brutal honestly.” – Rhythms Magazine
 
“A guitarist almost without peer… Spiegel deconstructs how the Blues guitar is supposed to operate, makes sweet love to it, then kicks it out the back door.” – Australian Guitar Magazine.

image
Lazy Monday Sessions “SHUT UP AND LISTEN”.
Hoe werkt het concept ?
1.Akoestische muziek van hoge internationale kwaliteit!
2.Circa 40 zitplaatsen met tafeltjes in het zaaltje waar een stilte-regel geldt.
3.Circa 60 plaatsen in het café-gedeelte, voor degenen die gezellig willen kletsen.
4.Zitplaatsen zaaltje : Wie het eerst komt, het eerst maalt,…
5.Gratis toegang! Maar, … Het worden zogenaamde “Free Gift” concerten waarbij met de “PET” rond gegaan zal worden voor de gage van de artiest! Pinnen is uiteraard ook mogelijk!
6.De concerten zijn altijd van 20:30 uur tot max. 22:30 uur.