SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Little G Weevil in Bel Air 11 februari

image
LITTLE G WEEVIL is een internationaal tourende zanger-gitarist en singer-songwriter die de blues op meesterlijke wijze speelt en met een buitengewone fingerpicking techniek de luisteraar op reis neemt door talloze bluesstijlen.

Little G. Weevil werd in 1977 geboren in Budapest, Hongarije als Gábor Szücs. Op 12-jarige leeftijd viel het ijzeren gordijn en werd de jonge Gábor verliefd op de bluesplaten die vanaf dan het land vrijelijk instroomden. Al snel wijdde G. zich eraan om zelf de blues te spelen en in 1996 vormde hij zijn eigen band. Een jarenlang gekoesterde droom om naar het Amerikaanse zuiden af te reizen werd in 2004 werkelijkheid en via Alabama trok hij naar Memphis om er aan de bekende Beale Street werk te vinden, eerst nog als afwasser maar al snel maakte hij naam als bluesmuzikant.
Zijn debuut, het volledige akoestische “SOUTHERN EXPERIENCE” kwam uit in 2008. In 2012 werd zijn tweede album “THE TEASER” door het blad Mojo Magazine opgemerkt en verkozen in de top 10 beste bluesalbums van dat jaar. In 2013 won hij in Memphis de International Blues Challenge als beste solo-gitarist. In datzelfde jaar bracht hij zijn derde album “MOVING” uit, een plaat met authentieke akoestische deep-down-home Blues. De recensies spraken boekdelen getuige één van de vele lofrijke quotes: “…recalling the foot banging percussion of John Lee Hooker, the directness of Mississippi John Hurt and the string bending, slide acumen of so many greats. All this and he’s a white boy from Hungary.  … any lover of the canonized, traditional old time blues cats will go nuts for this set. Killer stuf!” (Chris Spector, Midwest Record). 
maandag 11 februari: Bel Air, Breda (Shut Up & Listen sessie)