SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Levende Blues Juke-box Doug MacLeod in Breda!

Rock Home Foundation en SR&BB present:
Doug MacLeod
Maandag 20 november, 20:30 uur, entree gratis. Shut Up & Listen session
muziekpodium Bel Air, Boschstraat 174, Breda
image

Doug MacLeod is al jaren een gewaardeerde en gelouterde muzikant, die op zijn gitaren alle soorten akoestische Blues tot in de finesses beheerst.
MacLeod verhuisde als tiener van New York naar Missouri en ontdekte daar de blues van B.B. King, via een opleiding aan de Berkelee School of Music verzeilde hij in het jazzmilieu. De lokroep van de blues was sterker en MacLeod belandde in Watts, het zwarte getto van Los Angeles waar hij met George Harmonica Smith, P.W. Crayton en Lowell Fulson musiceerde als bassist. Op gitaar ontwikkelde hij in de loop der tijd zijn eigen stijl. Zijn verfijnde techniek wordt gecombineerd met uitzonderlijke songschrijverij in een ondertussen ruim 300 songs omvattend repertoire.
MacLeod laat zich immer van zijn beste kant zien als muzikant, componist én verteller. Want verhalen vertellen, dat kan MacLeod ook. Soms een tikje onderkoeld, met een prima gevoel voor understatement, soms bijna hilarisch en soms ook gewoon gevoelig.
Doug MacLeod is een groot vakman, en waarschijnlijk de grootste nog levende vertegenwoordiger van de akoestische blues.. 

Shut Up & Listen session