SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Jon Batiste – We Are (19 maart)

image

…..Afkomstig uit New Orleans is zijn eerste liefde de jazz, maar buiten de lijnen kleuren is zijn middle name. Met zijn band Stay Human verzorgde hij op de meest uiteenlopende locaties concerten die bol stonden van de gospel, pop en R&B…..

Jon Batiste is een van de meest getalenteerde jonge jazzmusici van het moment. Hij is nog geen 35, maar heeft er al een carrière opzitten. Zo was hij bandleider bij Stephen Colberts talkshow, en vervaardigde hij samen met Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en bas-wizzard Bill Laswell de soundtrack voor de (overigens nimmer verschenen) film The Process.
Afkomstig uit New Orleans is zijn eerste liefde de jazz, maar buiten de lijnen kleuren is zijn middle name. Met zijn band Stay Human verzorgde hij op de meest uiteenlopende locaties concerten die bol stonden van de gospel, pop en R&B.
Samen met T-Bone Burnett maakte hij het album Hollywood Africans, waarin hij zijn New Orleans-wortels mengde met moderne jazz en pop, het leverde Batiste een Grammy-nominatie op.
We Are is een album dat een viering wil zijn van de cultuur van zwart Amerika. Thema’s zijn roots en traditie, maar ook de toekomst, die vol vertrouwen tegemoet wordt getreden.
Met de verschenen single ‘I Need You’ bewandelt hij een nieuw pad. Met een energieke mengeling van jazz, soul en pop is zijn muziek benaderbaar en toegankelijk voor een groter publiek.
Batiste laat zich ook op het politieke vlak niet onberoerd. Deze zomer uitte hij nog zijn onvrede over de ontwikkelingen in Amerika. Zo leidde hij in juni zijn eigen vreedzame ‘WE ARE’ protestmars in Brooklyn, New York en bracht onder diezelfde naam een track uit.
Op het album (zijn twaalfde!) werkt Batiste samen met uiteenlopende collega-musici als Ricky Reed (Lizzo), Russell Elevado (D’Angelo, Mark Ronson), Pomo (Anderson .Paak, Mac Miller), DJ Khalil (Kanye, Eminem), Kizzo, Autumn Rowe, PJ Morton, Steve Jordan (John Mayer), James Gadson (Jackson 5), Tarionna “Tank” Ball en Trombone Shorty . Op het album is ook een prominente rol weggelegd voor de St. Augustine High School Marching Band en leden van zijn eigen familie.