SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Jack Bakkers & De Grensgevallen, cd presentatie

image
Bel Air Boschstraat 174 Breda, Zondag 7 okt. 2018 om 17:00 u
Eerlijke liedjes in onze eigen taal; de nieuwe cd van Jack Bakkers en De Grensgevallen telt er tien. ‘Drie’ heet-ie, simpelweg omdat het hun derde album is. Niemand minder dan de Zundertse blueslegende Jan de Bruijn speelt erop mee.

Gitaren genoeg dus, hier en daar een orgeltje, maar vooral veel rock-’n-roll, country, blues en een paar hartverscheurende smartlappen. Op zondag 7 oktober presenteert Jack zijn nieuwe album op het podium van Bel Air, Boschstraat 174, Breda.
Liefhebbers van onversneden rootsmuziek in onze moerstaal kennen de band van de cd’s ‘Volksbenzine’ (2007) en ‘Welkom in de wildernis’ (2011). Wie u ook zou kunnen kennen is George Kooymans, Golden Earring-gitarist en lid van De Vreemde Kostgangers (met Boudewijn de Groot en Hennie Vrienten). Hij schreef de muziek voor het liedje ‘Touwtje uit de deur’, waarvoor Jack de tekst schreef. In de uitvoering van De Vreemde Kostgangers is het inmiddels een geliefde theaterhit. Bakkers bakt er zijn eigen ding van op ‘Drie’. De zeggingskracht van Jacks teksten huist in de eenvoud. De liefde en het verlies ervan, het geluk en het verlies ervan, het leven en de dood; alledaagse thema’s die ons allen bezig houden.
De afgelopen jaren was Jack Bakkers kind aan huis in Studio 195 Wernhout, waar hij met producer/drummer Patrick Delabie en multi-instrumentalist Michel van der Westen zijn nieuwe liedjes opnam. De huidige line-up van De Grensgevallen bestaat uit drie kornuiten: drummer Corné Dekkers, snarenwonder Dick Peterse en Michel van der Westen op bas. Jack zingt niet alleen, hij speelt ook nog een potje akoestische gitaar en toetert erop los op kazoo en mondharmonica. Gloednieuwe klassiekers zoals ‘Trek je schoenen uit’ en ‘Tinus’ kent u misschien nog niet, maar het zijn zonder meer pakkende meezingers pur sang.
Het optreden begint om 17:00 uur en de entree is gratis.