SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Israel Nash – Topaz (full album) (12 Maart)

image

…Israel Nash doet er alles aan om zijn muziek te allen tijde boeiend en interessant te houden. Hij blijft experimenteren, vernieuwen en zichzelf opnieuw uitvinden….

Israel Nash doet er alles aan om zijn muziek te allen tijde boeiend en interessant te houden. Hij blijft experimenteren, vernieuwen en zichzelf opnieuw uitvinden. Maar wat hij ook doet, hij doet het altijd met dezelfde passie en vol overgave. Zijn muziek lijdt nooit onder zijn uitspattingen en keuzes en hij levert altijd iets goeds af. Hij is een solide, steady artiest die uitmuntende kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er is werkelijk geen album dat minder goed is, al heeft een deel van zijn fans erg moeten wennen aan zijn psychedelische hippie kant, maar ook die kant wordt inmiddels door de (meeste) luisteraars omarmd. Maar leuk om Israel als vanouds te horen is het zeker. Om nog maar te zwijgen over die prachtige warme karakteristieke stem waardoor je altijd weet dat hij het is en waarmee hij overdondert, beroert en tot in het diepst van je ziel weet te raken.
‘Topaz’ is een album wat fans van het eerste uur meteen in hun hart zullen sluiten, fans die zijn afgehaakt na zijn psychedelische uitspattingen weer terughaalt en nieuwe luisteraars kennis laat maken met de ‘oude’ en ‘nieuwe’ Israel Nash. Een prachtplaat.

https://www.youtube.com/watch?v=X0BePC-qJL0