SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Iain Matthews-26 juni-Puur Wit concerten Terheijden

Bekend geworden met Fairport Convention en nog meer met Matthews Southern Comfort is deze muzikant met zijn solo werk uitgegroeid tot een legende van de folk muziek. 
image

Iain Matthews

De muzikale levensweg van Iain Matthews is er een die al bijna vijftig jaar lang is. Bekend geworden met Fairport Convention en nog meer met Matthews Southern Comfort is deze muzikant met zijn solo werk uitgegroeid tot een legende van de folk muziek. In 1968 richtte hij samen met Richard Thompson de invloedrijke Engelse folkband Fairport Convention op, waarin Sandy Denny zijn muzikale partner was.
image In de jaren ’70 verhuisde hij, op zoek naar een meer countryrock-geïnspireerde sound, naar Amerika, waar hij zich onderdompelde in de muziekscene van LA. Het was de tijd van The Eagles, The Flying Burrito Brothers en de Byrds. Iain richtte de band Matthews Southern Comfort op, en had een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven ‘Woodstock’. Weer later vestigde hij zich in Austin, en bouwde gestaag verder aan een indrukwekkende carrière, zo richtte hij hij wederom een band op, Plainsong en werkte met mensen als Nanci Griffith en Eliza Gilkyson. In deze tijd bracht hij 15 solo albums uit en meerdere platen met Plainsong. image
Zo’n tien jaar geleden vestigde Iain Matthews zich in Nederland. Hij werkte hier samen met o.a. het Searing Quartet, Egbert Derix en met Ad Vanderveen (The Iain Ad Venture). In januari 2014 volgt het werkelijk schitterende en naar eigen zeggen laatste, 20ste, soloalbum “The Art Of Obscurity”. image

Kaartverkoop
Kaarten voor het optreden van Iain Matthews kosten € 13 en zijn verkrijgbaar via: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het emailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.

Meer informatie? Kijk op: 
www.facebook.com/puurwit
Twitter: @puurwit
www.wittekerkjeterheijden.nl