SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Heet van de naald: Nieuwe cd van Tab Benoit: “Medicine”

Volgens de berichtgeving wordt op 26 april de nieuwe cd ‘Medicine’ van de Louisiana-Bayou gitarist/zanger Tab Benoit uitgebracht.
Het album is een samenwerkingsverband tussen Tab Benoit en Anders Osborne.
Beide muzikanten zijn ooit al door een hel gegaan; Tab vanwege natuurrampen, die letterlijk zijn hele hebben en houden wegspoelden en Anders Osborne door een identiteits- en bestaanscrisis. Ze trokken zich onlangs samen terug in de Louisiana Swamps en togen aan het songschrijven, wat resulteerde in een aantal songs van hoge kwaliteit. Je zou kunnen zeggen dat ze het “Medicijn” tegen ‘writer’s block’ gevonden hebben in deze samenwerking…

‘Medicine’ is Tab Benoit’s zevende solo cd voor het Telarc label en is een co-productie van hem en Anders Osborne, die tevens zeven van de elf tracks meeschreef en de meeste rhythm-gitaarpartijen voor z’n rekening neemt. (waarvan het merendeel ook nog eens gespeeld op ‘Lucille’ de beroemde gitaar van BB King).
De nieuwe cd werd opgenomen in de Dockside Studio (Bradley’s Circus!) midden in ‘Cajun County’ aan de oevers van de Vermillion Bayou en er speelt weer een keur van artiesten op mee:
Ivan Neville (zoon van Aaron) op keyboards, Brady Blade op drums (bekend van o.a. Emmylou Harris, Steve Earle en Dave Matthews); Corey Duplechin op bas en Michael Doucet (Beausoleil) op viool.
David Z (Buddy Guy, Gov’t Mule) neemt de techniek voor zijn rekening en maakt er een plaat van die erg ‘live’ klinkt en o.a. heerlijke stevige Blues laat horen.
Of zoals de platenmaatschappij aankondigt:
You’ve tried the rest, now try the best! Tab Benoit’s amazing new Medicine, 100% pure musical snake-oil. A melodic potion that provides immediate and satisfying relief for all aches and pain. Benoit’s Medicine is a guaranteed cure for heartache. It’s the genuine article – this Medicine is for whatever ails you.
Een voorproefje is al te horen op: www.myspace.com/tabbenoitblues
en een youtube filmpje van de opname-sessies: Tab Benoit recording session Dockside studio
Dr.Groove