SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Gitaarfenomeen Bob Brozman overleden

Wij ontvingen zojuist de bevestiging dat Bob Brozman op 24 april is overleden. Meer details ontbreken nog, hoewel het er op lijkt dat hij getroffen is door een nog onbekend hartprobleem.

image
Bob was een enorme drijvende kracht in de muziekwereld.  Zijn boek over “National Guitars” is een onmisbare bron voor elke gitarist die wel eens op een ’Resonator’ speelt.  Zijn steun en raad hielp mede om het bedrijf “ National Resophonic Guitars” te maken tot wat het heden ten dage is. image
Hij was ook een belangrijke invloed in de Hawaii muziek, zowel door ‘vintage’ Hawaiiaanse opnames van b.v. Tau Moe, her uit te brengen, als door zijn samenwerking met Cyril Pahinui en Ledward Kaapana. Zijn werk met ‘The Cheap Suit Serenaders’ was voor velen een introductie met de vroege ‘string band music’
Bob was een wereldreiziger en een performer die altijd de rode draad vond tussen de globale muziekculturen, maakte opnames met artiesten uit India, Japan, Afrika, Hawaii en nog veel meer delen van de wereld.
Hij was een gentleman en een geleerde en kon live enorm exploderen met zijn gitaar, maar ook zeer ingetogen zijn. Ik herinner me nog goed zijn optreden ooit op Peer, dat moet 1987 geweest zijn of zo, toen ik hem nog niet kende en waar hij mijn mond deed openvallen van verbazing.
Bob werd slechts 59 jaar oud.
Helaas weer een icoon niet meer onder ons. Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Haley en uiteraard naar zijn familie en vrienden.  . 
image  Youtube: Bob Brozman plays Highway 49 Blues