SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Robert Jon & The Wreck + support Guy Davis

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 28/04/2022
19:30 - 22:45

Locatie
O.C. De Djoelen

Categorieën


Sinds het debuutalbum ‘Glory Bound’ kan niets of niemand de band nog stoppen. Hun fanbase groeit na elk optreden en na het verschijnen van elk nieuw album. Na ‘Glory Bound’ verschenen er nog een paar schitterende albums. Zo was er in 2016 ‘Good Life Pie’, in 2017 ‘Wreckage Vol 1’, in 2018 ‘Robert Jon & The Wreck’ en het live album ‘Live From Hawai’ en in 2019 ‘Take Me Higher’. Ondertussen zijn Robert Jon & The Wreck niet alleen in de USA een gevestigde waarde, ook in Europa heeft de band al een heel grote aanhang. Wie al op een optreden van Robert Jon & The Wreck was, weet ondertussen dat elk concert een ware belevenis is. Met hun aanstekelijke mix van Southern rock, blues en rootsrock jams en met hun in whisky doordrenkte teksten weet het vijftal elke muziekliefhebber te bekoren. Tijdens een concert van Robert Jon & The Wreck hoor je flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul & bluesinvloeden en even later doen de harmonieuze samenzang en gitaar je weer aan The Allman Brothers denken. Line-up: Robert Jon Burrison (zang/gitaar), Andrew Espantman (drums/achtergrondzang), Steve Maggiora (toetsen/achtergrondzang), Henry James Schneekluth (leadgitaar) en Warren Murrel (bas).

https://robertjonandthewreck.com/

Support act Guy Davis

Zijn nominatie voor de Grammy Awards 2018 bewijst dat de Amerikaan Guy Davis momenteel dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek is. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten.
Davis is de zoon van de bekende acteurs Ruby Dee en Ossie Davis. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Davis bracht meer dan tien veel geprezen albums uit in de VS en werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger

 

https://www.goezot.be/programma/70