SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Eric Bibb – Dear America

Ooit trad hij nog op voor de SR&BB in café De Scarabee in Breda; daar heb ik helaas geen foto van, maar ergens bij mij in huis hangt wel al jaren een foto van Eric Bibb, tijdens een van zijn concerten op Moulin Blues, Ospel, ik geloof van 2001. Ruim 20 jaar geleden dus. In die tijd lijkt Eric Bibb, als je hem nu ziet, geen haar veranderd of ouder geworden te zijn. Evenals zijn muziek, die ook iedere keer weer ongelofelijk fris klinkt. Onvoorstelbaar na 24 albums!

Dit nieuwe album “Dear America” heeft weer alles in huis om je een fijn muzikaal gevoel te geven.

In ruim 51 minuten loodst Bibb je mee door zijn kijk op het hedendaagse Amerika heen, via 13 songs van zeer uiteenlopende aard. Van ingetogen folksong naar stevige slide-gitaar blues, via jazz, calypso, gospel, ja zelfs funky ritmes tot een regelrechte smartlap. Dit alles met hulp van o.a. (gast)muzikanten Eric Gales, Shaneeka Simon, Ron Carter, Billy Branch, Chuck Campbell (van de Campbell Brothers), Tommy Sims en Lisa Mills, naast vaste companen Staffan Astner (slide gitaar) en multi-instrumentalist en producer Glen Scott.

Bluestown music.nl zegt er o.a. dit over:

Dear America’ is geen verheerlijking van de hedendaagse Verenigde Staten, maar wel een prachtig, ingetogen en smaakvol album van Eric Bibb over wat er in zijn land goed en niet goed gaat. En natuurlijk over de liefde.