SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Een fantastische verrassing in café Le Petit Breda !

image
Brooks Williams (USA) Za 26 jan. 2019

De uit Statesboro, Georgia afkomstige Amerikaan Brooks Williams is een absolute bluesgrootheid. Meer dan twintig albums heeft de man inmiddels op zijn naam staan. Hij speelt uiterst gevoelig op de akoestische gitaar, uitstekend ‘slide’ op zijn resonator en pittige blues en country op zijn washboard en cigarbox-gitaar. Kortom, een allround vakman die zijn songs op een persoonlijke wijze benadert.Zonder problemen wisselt hij een laidback nummer af met een intens gepassioneerde song. Americana at it’s finest!
Veel singer-songwriters staan in de schaduw van Brooks Williams, zeker wanneer het zijn gitaarspel betreft. Daarnaast blijkt Williams een fantastische entertainer te zijn, gezien de drive die hij ten toon spreidt. Eigen werk wordt afgewisseld met klassiekers, die op zeer originele manier worden uitgevoerd door Williams.
Brooks heeft altijd al een uitstekend gevoel gehad voor bluesy materiaal, en b.v. zijn Son House cover ‘Grinnin’ In Your Face’ is sensationeel luistervoer. Brooks is een gedreven artiest, die gemakkelijk manoeuvreert van ontspannen bedachte nummers, naar uitzinnig gepassioneerd spel. Het is een feest om Williams live aan het werk te zien. Een vakman die uitsluitend spelplezier met hoge kwaliteit etaleert.
Brooks Williams (zaterdag 26 jan. 18:00 u. Café Le Petit, van Coothplein 4 Breda)