SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

CD van de maand Februari

Devon Allman heeft n.l. een schitterend en gevarieerd soloalbum uitgebracht met elf zeer persoonlijke, eerlijke en krachtige songs, waarin we vooral ook kennismaken met de zanger Devon, naast zijn strakke en goed verzorgde gitaarwerk….

CD-Recensie: Turquoise – Devon Allman
(Ruf Records / Rel. datum 12 februari, 2013)
Bij het beluisteren van het nieuwe album “Turquoise” van Devon Allman wordt bij mij meteen de vraag opgeroepen of de muzikaliteit in de genen zit, of dat het je opvoedingsomgeving is die hierin van doorslaggevende betekenis is’.
Devon Allman heeft n.l. een schitterend en gevarieerd soloalbum uitgebracht met elf zeer persoonlijke, eerlijke en krachtige songs, waarin we vooral ook kennismaken met de zanger Devon, naast zijn strakke en goed verzorgde gitaarwerk.
In het nummer ‘Turn Off The World’ maken we kennis met de meest inzichtelijke compositie waarin Devon vraagt ‘to wash off this rock and roll’ waardoor hij zijn ziel kan reinigen en met een frisse spirit verder kan gaan na een lange tijd on tour te zijn geweest. In het nummer ‘Stop Draggin My Heart Around’ (Tom Petty) zingt hij een aangrijpend duet met Samantha Fish. Voor het gitaarwerk wordt Devon bijgestaan door Luther Dickinson, die we kennen van The North Mississippi All-Stars. Het album is opgenomen in de Ardent en de Bessie Blue Studio in Memphis. Daar verkeer je natuurlijk in een voortreffelijk inspirerend sfeertje direct om de hoek bij Beale Street.
‘There’s no Time’ zou zo een nummer van Carlos Santana kunnen zijn. Het gitaarspel roept hier grote associaties op met de Latino gitaarheld.
De songs beschrijven het muzikantenleven on the road, damesbezoek, vliegtuigen, truckstops, een drankje op zijn tijd en dat soort dingen. ‘Dusty Road Driving Music’ noemt Devon zijn muziek. Turquoise is een zeer aan te bevelen schijf en scoort bij mij alvast hoog op het lijstje voor 2013.

(John Maes, bewerking Dr.Groove)

CD van de maand komt tot stand m.m.v. Roots Mail Music en caf De Kleine Wereld.