SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

CD van de maand april: Doug McLeod – There’s a Time

De eeuwige Blues Music Award Nominee Doug Macleod, is een singer-songwriter in de Amerikaanse traditie. Hij is een reizende artiest die originele songs schrijft en zingt die gebaseerd zijn op zijn eigen leven en ervaringen. Hij leerde van de oude meesters, leeft de muziek, en houd een waardevolle traditie in ere met zijn unieke, onorthodoxe en krachtig ritmische akoestische gitaarstijl.
image

In ruim 29 jaar, heeft hij 19 studio-albums uitgebracht, een aantal live-platen, compilaties, een blues gitaar instructie DVD en een live DVD.
Nu een nieuw album “There’s a Time”, met 13 songs, allen van Doug’s eigen hand..
Rosa Lee – Black nights – The up song – My inlaws are outlaws – The entitled few – A ticket out – Run with the devil – St. Elmo’s rooms and pool – I’ll be walking on – East Carolina woman – The night of the devil’s road – Dubb’s talking religion blues – Ghost.
Een subliem album dat live is opgenomen op een groot podium in Skywalker Sound, Marin Country California; Niks geen “overdubs”, we zaten met z’n allen in een grote kring, Jimi Bott op Drums, Denny Cray op Bas en ik; zei Doug.
De nummers zijn stuk voor stuk juweeltjes, hoogtepunten van de bovenste plank. In “The up song”, herinnert Doug ons dat er een tijd is om op te staan, wakker te worden, om onszelf te laten horen en zeker nooit op te geven!  “Run with the devil”, is een diepe, broeierige blues, met lekkere slide-gitaar, dat een subtiele knipoog geeft naar het verhaal van Robert Johnson en zijn beruchte “deal “ met de duivel. “My inlaws are my outlaws”, is het enige niet waargebeurde verhaal volgens Doug. Maar wel een verhaal met humor! Het album sluit af met “Ghost”,waar Doug ons vraagt om te stoppen met spoken na te jagen en de dingen te laten gaan zoals ze soms gaan. Al met al een zeer interessant akoestisch blues album met magie en veel verschillende gitaar geluiden en stijlen. Het leeft, is eerlijk en ontroerend en biedt ook een vleug humor. Als blues fan kan je je niet meer wensen toch?!

(Monique Chaigneau)
image