SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

CD Ben l ‘Oncle Soul, soul uit Frankrijk?

Hij is een ‘soulman’ in hart en nieren! Ben l’Oncle Soul won de Franse Grammy voor beste Nieuwe Live Act, zijn single Soulman is wereldwijd een dikke hit, in Frankrijk verkoopt hij alle zalen moeiteloos uit (waaronder 3 keer Le Zénith in Parijs), maar ook in Nederland (2 uitverkochte Paradiso’s), Duitsland en de rest van Europa is hij razend populair.

Ben l’Oncle Soul is een feestelijk fenomeen. Zijn eerste ep bevatte onder andere een leuke cover van White Stripes’ ‘Seven Nation Army’, naast even markante bewerkingen van Gnarls Barkley, Spice Girls, Pink Martini, Katy Perry en Aqua. De gelijknamige Soulwash tour deed de rest: hier stond een levenslustige en guitige performer die als geen ander wist te entertainen, en dus terecht een tent van Couleur Café 2010 op zijn kop mocht zetten. Check zeker ook zijn Taratata tv video met Selah Sue! Zijn vrolijke debuut cd ‘Ben L’oncle Soul’, op het legendarische Motown label via Universal, wordt door publiek en pers gesmaakt.
Live zet hij met zijn typische retrostijl elke zaal in vuur en vlam. Speels als een jonge hond staat hij op het podium, maar met een stem om u tegen te zeggen. Ben l’Oncle Soul staat zonder twijfel garant voor een zwoel soulfeestje!
http://www.myspace.com/oncleben
video: Seven Nation Army