SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

Brian Templeton & Enrico Crivellaro, Zondag 14 mei 2017, Live @ café Bel-Air,

image

Brian Templeton & Enrico Crivellaro, Zondag 14 mei 2017, 16:30 u Live @ café Bel-Air, Boschstraat 174 Breda entree € 5,-
Brian Templeton staat inmiddels al bijna 30 jaar op de planken. Zijn krachtige stem, fantastische mondharmonicaspel en extraverte podiumperformance hebben hem vele fans opgeleverd, zowel in Europa als in de VS. Hij werd bekend met de legendarsiche band “The Radio Kings”
waarmee hij o.a. “The Boston Blues Society’s Battle of the Blues Bands” won. Daarnaast heeft hij gewerkt met wereldberoemde blues artiesten waaronder Otis Grand, James Cotton, Sonny Rhodes, Ronnie Earl en Sugar Ray & The Bluetones.
Enrico Crivellaro geboren in Padova, Italië heeft een geweldige passie voor muziek en om zijn gitaar- stijl te verfijnen maakte hij op erg jeugdige leeftijd de oversteek naar Connecticut, USA om er deel te nemen de “National Guitar Workshop”. Zijn leraren aldaar waren niemand minder dan Ronnie Earl, Duke Robillard, Roy Bookbinder en Kenny Neal. Later aan de universiteit van Californië volgt hij ook nog les bij meester jazz gitarist Kenny Burrell. Maar Enrico begreep ook dat je blues het beste kan leren door tot diep in de nacht te spelen in een kleine schimmige kroegjes. Hij maakte deel uit van de begeleidingsbands van James Harman, Lester Butler, Jeff Healey, Finis Tasby, Janiva Magness en nu ook al een paar jaar bij Brian Templeton. Enrico’s stijl is tegelijk verfijnd en explosief, hij is buitengewoon veelzijdig en slaat een brug tussen blues, jazz en American roots.
Samen met Nico Vanhove op drums en Bird Stevens op bas heb je een ritme sectie om van te watertanden en een complete band die er vanmiddag het dak er van af zal laten knallen!

Samenwerking SR&BB en Rock Home Foundation

Wanneer: 14-05-2017
Waar:
cafe Bel Air – Breda
Boschstraat 174
4811 GL Breda
076 5145444
http://cafebelair.nl/