SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

BLUES & ROOTS OP DE RADIO OF PC

door: Rob Bouterse

Het is algemeen bekend, dat blues, rhythm & blues, roots en aanverwante muziek zelden tot nooit op de radio te horen is.
Toch als je een beetje speurt, kom je op de ‘publieke’ zenders nog wel een paar aardige programma’s tegen. Over de commerciële zenders zullen we maar helemaal zwijgen.
Arrow was daar nog enigszins een uitzondering op, maar die is zo goed als helemaal de mond gesnoerd.
Radio 6 is zo’n beetje ‘the place to be’ als je jazz, blues, roots én wereldmuziek wilt horen.
Er wordt aandacht geschonken aan artiesten van Joss Stone tot Tom Waits, maar ook veel aandacht voor jazz en wereld muziek. In het laatste genre ben ik zelf overigens niet zo thuis, wat echter niet weg neemt dat ik daar toch regelmatig wat van “oppik”.

Interessante Radio 6-programma’s zijn o.a.
Maandag t/m vrijdag 23.00 u. live-opnamen; vaak van recente optredens en festivals zoals b.v. Mundial
Vrijdag   19.00 u.: “Corné’s Soul Classics”
Zaterdag 14.00 u.: “JaBo Gumbo Show”, met soul, jazz, world en roots
Zaterdag 19.00 u.: “Sweet Soul Music”, met Leo Blokhuis
Zondag   14.00 u.: “JaBo Gumbshow”, zie zaterdag
Zondag   18.00 u.: “Afslag Thunder Road”, met een mix van americana, pop en alternative (mooie liedjes)

OMGEVALLEN ZENDMASTEN
Kun je geen radio ontvangen omdat zendmasten omvallen of afbranden dan kun je ook nog online voor wat aardige luisterdingetjes terecht. Radio 6 kent nl. ook de “luisterpaal”, waar elke week komplete cd’s te beluisteren zijn. Van alle soorten jazz tot en met roots en blues: http;//radio6.nl/luisterpaal
Verder kent radio 6 ook “live streams”: non stop muziek via je computer in de genres: jazz, jazz jong, grooves, world, outerlimits en de zwarte lijst. Je klikt bijv aan: http://radioplayer.omroep.nl/radio6-theme-blues , dan krijg je non-stop bluesmuziek. Wil je world-muziek horen dan gebruik je dezelfde link maar i.p.v. theme–blues type je theme-world in enz. Kortom, weet je weer eens es niet welke cd of dvd je nu weer moet opzetten, zet je radio maar es op Radio 6, of zoek de luisterpaal op of de livestreams!! Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, blijf je ook nog es op de hoogte van aktuele zaken rond Radio 6.
(Overigens: jammer genoeg is Radio6 alleen via de kabel of internet te ontvangen en dat ligt niet aan die omgevallen zendmasten)