SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

6 mei Beaux Gris-Gris & The Apocalypse in Bel Air

image
Dit lijkt een nieuwe naam of band aan het firmament maar de muzikanten van dit deels uit New Orleans stammende muziekgezelschap kent een aantal bekende namen voor de blueskenners onder ons….

De Britse gitarist Robin Davey kennen we van The HOAX, zijn samenwerking met Guy Forsyth en met de kleurrijke zangeres Greta Valenti speelde hij al samen in de band Well Hung Heart.
Sinds vrij kort zijn Robin en Greta begonnen aan een nieuw project onder de titel Beaux Gris Gris & The Apocalypse. Na repetities en proefoptredens in de bekende New Orleans venue’s Tipitina’s en D.B.A in Frenchmenstreet werden zij door de zonen van de Neville Brothers (eigenaren van D.B.A., een zeer aan te bevelen muziekbar als je New Orleans een keer bezoekt) aangespoord om de studio in te duiken. Dat leverde al vrij snel een debuut EP op en daarna een compleet nieuwe album. In september zijn ze in deze samenstelling al te gast geweest op een aantal locaties in Nederland waaronder Breda Barst en Bel Air en hebben daar al diepe indrukken achter gelaten. Mooi om te vermelden is dat onze eigen keyboard maniac Bob Fridzema (KING KING, Elles Bailey, Joanne Shaw Taylor) ook op het nieuwe album vertegenwoordigd is. Behalve blues kent de muziek vele verschillende invloeden. Dat kan ook haast niet anders als je roots liggen in de smeltkroes der talenten uit de buurt van Frenchmenstraat. De band vermengt blues, country, swamprock, ballads en cajun in een tot de verbeelding sprekende performance waar de passie en energie vanaf druipt.

Maandag 6 mei in Bel Air Breda, als ‘Shut up & Listen’ sessie. aanvang 20:30 u