SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

5th Annual Robb Bouterse Tribute

image
De jaarlijkse “Robb Bouterse Tribute” komt er weer aan!
En dit is nu al het vijfde jaar; Het eerste Lustrum dus!
Ja de tijd gaat snel, het is dus al vijf jaar geleden dat Robb ons heeft verlaten.
En het waren ook vijf bewogen jaren;
De wereld ziet er een stuk anders uit en vele geliefden, vrienden, familieleden, bekenden en ook muzikanten hebben het aardse voor het eeuwige geruild.
Zullen we deze tribute met z’n allen ook een beetje voor hen en voor een iets betere wereld inzetten?

Na vier succesvolle edities, zijn we met deze prachtige jaarlijkse traditie toe aan het eerste Lustrum van de mega- tribute- jam-estafette, ter nagedachtenis aan Robb Bouterse, oftewel de
“5th Annual Robb Bouterse Tribute”
op zondag 27 november 2016, vanaf 15:00 uur,
in cafe De Bruine Pij,
Kerkplein 7 Breda.
image
Historie:
Robb Bouterse, bekend als uitbater van café De Scarabee en bestuurslid van de SR&BB, heeft veel betekend voor de Bredase Blues-scene. Hij overleed op 60-jarige leeftijd, na een kortstondig, doch heftig ziekbed, op 26 nov. 2011. image
Robb heeft i.s.m. de SR&BB, jarenlang gezorgd voor vele, zeer gedenkwaardige Blues-optredens in zijn café. Wat te denken van o.a. Eric Bibb, Jimmy Thackery, Jimmy LaFave, Kevin Ayers, Hans Theessink, Kent Duchaine, Michelle Wilson, Barbara Dane en de James Hunter Band? Om er maar een paar te noemen. Ja, zij en nog velen meer, hebben er echt ooit gespeeld in dat kleine kroegje.
Na Robb’s begrafenis staken een aantal bekende en bevriende muzikanten snel de koppen bij elkaar, hebben spontaan hun instrument opgepakt en zijn café De Bruine Pij binnengestapt om er een laatste muzikaal afscheid ter ere van Robb te geven. image
Dit was zo’n mooie, eervolle en ook succesvolle actie, dat het gewoonweg om een vervolg vroeg.
Er werd een idee geboren: aan de aanwezige muzikanten werd gevraagd of ze dit misschien als jaarlijks terugkerend evenement wilden voortzetten en daarop was hun antwoord volmondig Ja !
Ook Egon, van de Bruine Pij en Walther Lavent als geluidsman (en muzikant) zagen het wel zitten om deze tribute mee te organiseren.
Een jaarlijkse “Robb Bouterse Tribute” was van toen af een feit.
Ieder jaar komen er vele muzikanten uit de wijde omgeving van Breda hun belangeloze bijdrage leveren aan deze muzikale tribute, mega jam-sessie, ode aan Robb en natuurlijk aan de Blues, die steevast ontaard in een feest der herkenning (en erkenning).
Na vier succesvolle jaargangen zijn we nu toe aan het eerste lustrum en dat vraagt om meer!

(zie ook: https://www.facebook.com/events/1690528834602346/ )