SR&BB

Stichting Rhythm & Blues Breda

5 april Release Party nieuwe CD Andre vd Boogaart

Afgelopen week liet André van den Boogaart dan toch eindelijk de titel van zijn nieuwe album uitlekken. “Rauwe rand”, het langverwachte vervolg op “Met modder in mijn bloed”, wordt op 5 april in een middernachtconcert in de Paradox te Tilburg gepresenteerd.

In uiterste geheimhouding werden de 12 veelzijdige nummers de afgelopen maanden opgenomen en gemasterd. De liefhebbers van betere bluesrock mogen zich verheugen op de krachtige nederlandstalige songs.

Van den Boogaart is o.a. bekend als gitarist bij Bradley’s Circus, maar presenteerde in 2012 zijn solo-debuut ‘Met modder in mijn bloed’. Met scherpe melancholiek bezong hij op die plaat de liefde, de drank, de wegen en straten die niet zelden naar een kroeg leiden. Nationaal en internationaal werd het album enorm goed ontvangen, en ‘Hey God’ werd in 2013 door de Brabantse Omroepen verkozen tot Brabants mooiste dialectlied.
Dit tweede album, dat muzikaal nog uitdagender de diepte en breedte opzoekt. Maar, in conclaaf met de titel, met stevige en rauwe klanken. Het gitaargeweld versterkt de eerlijke, pure teksten in Brabants dialect.  Tussen de stevige nummers glippen ook de nodige gevoeligere klanken, wat een emotioneel rijk album oplevert. Even zo makkelijk springt ergens rapper Tilberucht middenin tevoorschijn, worden de toiletten en stamgasten van het bekende Tilburgse café Weemoed herkenbaar bezongen. Kortom, zoals André het zelf zingt: “Welkom in mijn hart.”

De “midnight” presentatie van dit album begint om 23:30 u. Zaal open: 23u. Entreekaarten kosten 10 euro. (Meer info: www.paradoxtilburg.nl)