Contact

Sfeer impressie 17e StJans Blueskroegentocht

Sfeer impressie 17e StJans BlueskroegentochtOndanks sneeuw, gladheid en vervolgens regen, werd het toch een zeer geslaagde en gezellige editie van de 17e StJans Blueskroegentocht.

Lees meer...

SR&BB heeft serieus meer donateurs nodig!

SR&BB heeft serieus meer donateurs nodig!Allereerst wensen wij u een gelukkig Nieuwjaar!
Na alle Proost-parties willen we er ook dit jaar weer een mooi ‘Blues-jaar’ van maken en u zult begrijpen dat we uw donatie daarbij niet kunnen missen, sterker nog: om onze activiteiten te kunnen voortzetten, zijn nieuwe donateurs en sponsors onontbeerlijk en dus zeer welkom. Daarom doen we hierbij een dringend beroep op u, uw vrienden, familie, kennissen enz. om ons ook in 2013 weer te steunen.
Stort a.u.b. een tientje (maar meer mag uiteraard ook) op giro 1006095, t.n.v. Stichting Rhythm & Blues Breda, met vermelding van uw naam en e-mail adres, en wij doen onze uiterste best om u toch weer een mooi muzikaal jaar voor te schotelen. Uw steun is harder nodig dan ooit!
Alvast bedankt!

Lees meer...

Steun de Nederlandse blues in Amerika

Steun de Nederlandse blues in AmerikaIeder jaar zet de Dutch Blues Foundation zich in om topacts uit de Dutch Blues scene de kans te geven zich te presenteren voor het kritisch oog van honderden liefhebbers, organisatoren en managers op de Amerikaanse en Europese Blues Challenges. Deze Challenges zijn geen wedstrijd, maar meer een mogelijkheid om gezien en gehoord te worden door boekingsagenten op zoek naar nieuwe topacts.

Lees meer...

Super gezellige Sponsor-Donateursavond!

Super gezellige Sponsor-Donateursavond!De jaarlijkse SR&BB sponsor-donateurs-avond was er weer een om door een ringetje te halen!
De heren van de band, Bart Kamp, Richard van Bergen, Jody van Oooijen en Joep Peeters hebben zich uitstekend van hun taak gekweten en een kwaliteits- en gezelligheidsniveau neergezet waar je U tegen zegt.
De aanstekelijke mix van Blues, Rhythm&Blues en New Orleans-style, gecombineerd met hun energieke en vrolijke inzet, misten hun uitwerking niet; Louter lachende, of op z'n minst tevreden gezichten onder het aanwezige publiek, veel positieve reacties en een sfeer die werkelijk niets te wensen overliet. Die sfeer werd nog dik verhoogd door de goede zorgen van de Beijerd-bazen, die regelmatig met lekkere hapjes rond kwamen. Super ! Iedereen dan ook enorm bedankt!

Lees meer...

CD van de maand December: Lightnin’ Guy - Blood For Kali

CD van de maand December: Lightnin’ Guy - Blood For KaliBlood for Kali is het eerste akoestische album van rootsmuzikant Lightnin’Guy.
Deze keer dus geen grotestadsblues maar een ingetogen album dat ergens balanceert tussen blues, folk en breekbare popliedjes
.

Lees meer...

1st Annual Robb Bouterse Tribute: Groot succes!

Dankzij een enorme opkomst van muzikanten en publiek is de eerste Tribute ter nagedachtenis aan Robb een doorslaand succes geworden. Hierbij willen wij alle muzikanten ontzettend bedanken voor hun inzet en aanwezigheid. Dank ook aan het voorbeeldige publiek en de familie Bouterse. Extra dank aan Walter Lavent en Egon van Gennip voor al hun werk en goede zorgen. Zo'n super top dag zal lang in ons geheugen gegrift blijven!


imageimage

Lees meer...

CD van de maand november: Roland Tchakounte - Ndoni

CD van de maand november: Roland Tchakounte - NdoniDe hypnotische ritmes, de heartbeat, bluesy bedding en de onderliggende boodschap maken van de originele rootsmuziek van Tchakounté universele blues. De Mississippi Delta versmelt met de stroomgebieden van Kameroen en de soul van Afrika; een unieke muzikale symbiose!

Lees meer...

Concertverslag The Steve Miller Band, 013 Tilburg

Concertverslag The Steve Miller Band, 013 Tilburg“We love you, Steve”, roept iemand vanuit de Dommelsch Zaal na een uitvoering van de hit Fly Like An Eagle, waarop Steve antwoord: “We love you too man, that’s why we are here!” Met een zorgvuldige selectie van wereldhits en vaak over het hoofd geziene albumtracks doen Miller en zijn band in 013 hun uiterste best om de behoorlijke livereputatie hoog te houden.

Lees meer...

CD van de maand oktober 2012: Hans Theessink & Terry Evans - Delta Time -

CD van de maand oktober 2012: Hans Theessink & Terry Evans - Delta Time -...Vanaf het gelijknamige titel- openingsnummer wordt je acuut ingepakt en zit je echt midden in de Delta. Afwisselend nemen Hans en Terry de zangpartijen op zich en beiden spelen tegelijkertijd gitaar, het koortje vult aan met de angstwekkend diepe bas van Willie Greene en bariton/ tenor van McCuller. Rillingen over je rug!...

Lees meer...

CD van de maand augustus: Renegade Creation “Bullet”

CD van de maand augustus: Renegade Creation “Bullet”Twee jaar geleden lanceerde Renegade Creation hun gelijknamige debuut album, gelukkig was dat geen eenmalig project, want nu hebben we hun tweede schijf “Bullet” in onze speler zitten.
Robben Ford, Michael Landau, Jimmy Haslip en Gary Novak, hebben hier tien tracks samengesteld die werkelijk een fantastische mix zijn van rootsy blues en rock en ze zullen hiermee een hele schare nieuwe fans over de streep trekken.

Lees meer...

CD van de maand juli: Southward Bound- BB Driftwood

CD van de maand juli: Southward Bound- BB Driftwood......na een aantal beluisteringen kunnen wij alleen maar constateren dat we ons zeer gelukkig moeten prijzen dat Opus3 een fantastische nieuwe artiest heeft ontdekt. Wij schreeuwen dan ook van de daken:”Let the world know about BB Driftwood!”.....

Lees meer...

CD van de maand juni: Colin Linden - Still Live -

CD van de maand juni: Colin Linden - Still Live -(Crosscut Records CCD12012)

Colin Linden's twaalfde soloalbum "Still Live" is zijn eerste liveplaat in dertig jaar en wat voor één!
Uit het album “From The Water” koos Linden voor deze liveopnames o.a. het Taj Mahal-achtige "Smoke Em All", waarin het funky akoestische gitaarwerk ook doet denken aan Bernie Pearl. Verder horen we de songs "Between The Darkness And The Light Of Day", "John Lennon In New Orleans", "From The Water" en "Sinking Down Slow", songs die oorspronkelijk zijn opgenomen in een kleine club in Nashville, maar hier beter tot hun recht komen.
Of het nu gaat om akoestische rootsmuziek of John Martyn-achtige progressieve folkblues, Linden laat zich wat stijl betreft geen enkele beperking opleggen.

Lees meer...

CD van de maand mei: Heritage Blues Orchestra- And Still I Rise

CD van de maand mei: Heritage Blues Orchestra- And Still I RiseThe Heritage Blues Orchestra ontleent zijn naam aan de invloeden uit de muzikale geschiedenis van het zuiden van Amerika. Gedreven door drie stemmen, twee gitaren en een vijfkoppige blazerssectie: tuba, trompet, trombone, saxofoon en de ‘Mississippi saxophone’ aka harmonica. Met de toevoeging van New Orleans-stijl blazers brengt The Heritage Blues Orchestra een nieuwe dimensie in country blues en geeft er zelfs een jazzy stijl aan in sommige van hun stukken. Het Heritage Blues Orchestra, de naam zegt het al, maakte met And Still I Rise een plaat als een bluesmuseum...

Lees meer...

Crossroads cafe en Spencer Bohren; recensie

Crossroads cafe en Spencer Bohren; recensieAfgelopen zondag 1 april, maakten we in het nieuwe Antwerpse Crossroads Café een werkelijk fenomenaal solo optreden van Spencer Bohren mee.

Lees meer...

CD van de maand april: Spencer Bohren - Blackwater Music -

CD van de maand april: Spencer Bohren - Blackwater Music -Spencer Bohren heeft met "Blackwater Music" een tijdloos, zeg maar lichtjes geniaal, werkstuk afgeleverd. Elf zelfgeschreven nummers die keer op keer de luisteraar weten te raken.

Lees meer...