Contact

CD vd maand juni: James Cotton “Cotton Mouth Man”

CD vd maand juni: James Cotton “Cotton Mouth Man”...Geen moment krijg je het gevoel dat een 78 jarige op de mondharmonica speelt, James Cotton klinkt als een jonge, wilde Blueshond.

Lees meer...

Sfeerimpressie Billy & Bloomfish

image

Lees meer...

Blues is meer dan drie accoorden en twaalf maten….

Blues is meer dan drie accoorden en twaalf maten….Dat bewees het programma van Moulin Blues dit jaar maar weer eens.
Begrijp me niet verkeerd: Hiermee bedoel ik niet dat er iets mis is met klassieke Blues hoor, nee natuurlijk niet. Country-, Delta- en Chicago Blues hoort er uiteraard te zijn, maar er is tegenwoordig voor de broodnodige variatie en voor onze eigen muzikale voedingsbodem, gelukkig veel meer moois wat er bij hoort....

image

Lees meer...

CD van de maand april: Doug McLeod - There’s a Time

De eeuwige Blues Music Award Nominee Doug Macleod, is een singer-songwriter in de Amerikaanse traditie. Hij is een reizende artiest die originele songs schrijft en zingt die gebaseerd zijn op zijn eigen leven en ervaringen. Hij leerde van de oude meesters, leeft de muziek, en houd een waardevolle traditie in ere met zijn unieke, onorthodoxe en krachtig ritmische akoestische gitaarstijl.
image

Lees meer...

Breda Blues Night: Ingezonden verslag

Door Peter Nooten
Breda had weer zijn Blues Night! Onder auspiciën van Stichting Rhythm & Blues Breda en Mezz Concerts vond weer in de mooie gelegenheid Mezz een mini blues festival plaats.
image

Lees meer...

CD van de maand maart: The Fabulous Thunderbirds - On The Verge

Zojuist verschenen: het nieuwe album “On The Verge” van deze al ruim 30 jaar bestaande band. Niet zomaar een nieuwe cd, want met deze schijf slaan de mannen onder leiding van frontman Kim Wilson een geheel nieuwe richting in. image

Lees meer...

Concertverslag Roland Tchakounte - Blues Dongen 24 febr.

Concertverslag Roland Tchakounte - Blues Dongen 24 febr.Zelden zo’n gepassioneerde bluesact gezien als deze. Gitarist /zanger Roland Tchakounté uit Kameroen met zijn Franse kompanen heeft zich gemanifesteerd als een uitzonderlijke bluesact. Ondanks het gure winterse weer wist hij de zaal in een tropische sfeer te dompelen door de heerlijke relaxte blues, met veel Afrikaanse “feel” maar vooral geïnspireerd door de oude Amerikaanse blueshelden als, John Lee Hooker, Muddy Waters en co.image

Lees meer...

CD van de maand Februari

CD van de maand FebruariDevon Allman heeft n.l. een schitterend en gevarieerd soloalbum uitgebracht met elf zeer persoonlijke, eerlijke en krachtige songs, waarin we vooral ook kennismaken met de zanger Devon, naast zijn strakke en goed verzorgde gitaarwerk....

Lees meer...

Sfeer impressie 17e StJans Blueskroegentocht

Sfeer impressie 17e StJans BlueskroegentochtOndanks sneeuw, gladheid en vervolgens regen, werd het toch een zeer geslaagde en gezellige editie van de 17e StJans Blueskroegentocht.

Lees meer...

SR&BB heeft serieus meer donateurs nodig!

SR&BB heeft serieus meer donateurs nodig!Allereerst wensen wij u een gelukkig Nieuwjaar!
Na alle Proost-parties willen we er ook dit jaar weer een mooi ‘Blues-jaar’ van maken en u zult begrijpen dat we uw donatie daarbij niet kunnen missen, sterker nog: om onze activiteiten te kunnen voortzetten, zijn nieuwe donateurs en sponsors onontbeerlijk en dus zeer welkom. Daarom doen we hierbij een dringend beroep op u, uw vrienden, familie, kennissen enz. om ons ook in 2013 weer te steunen.
Stort a.u.b. een tientje (maar meer mag uiteraard ook) op giro 1006095, t.n.v. Stichting Rhythm & Blues Breda, met vermelding van uw naam en e-mail adres, en wij doen onze uiterste best om u toch weer een mooi muzikaal jaar voor te schotelen. Uw steun is harder nodig dan ooit!
Alvast bedankt!

Lees meer...

Steun de Nederlandse blues in Amerika

Steun de Nederlandse blues in AmerikaIeder jaar zet de Dutch Blues Foundation zich in om topacts uit de Dutch Blues scene de kans te geven zich te presenteren voor het kritisch oog van honderden liefhebbers, organisatoren en managers op de Amerikaanse en Europese Blues Challenges. Deze Challenges zijn geen wedstrijd, maar meer een mogelijkheid om gezien en gehoord te worden door boekingsagenten op zoek naar nieuwe topacts.

Lees meer...

Super gezellige Sponsor-Donateursavond!

Super gezellige Sponsor-Donateursavond!De jaarlijkse SR&BB sponsor-donateurs-avond was er weer een om door een ringetje te halen!
De heren van de band, Bart Kamp, Richard van Bergen, Jody van Oooijen en Joep Peeters hebben zich uitstekend van hun taak gekweten en een kwaliteits- en gezelligheidsniveau neergezet waar je U tegen zegt.
De aanstekelijke mix van Blues, Rhythm&Blues en New Orleans-style, gecombineerd met hun energieke en vrolijke inzet, misten hun uitwerking niet; Louter lachende, of op z'n minst tevreden gezichten onder het aanwezige publiek, veel positieve reacties en een sfeer die werkelijk niets te wensen overliet. Die sfeer werd nog dik verhoogd door de goede zorgen van de Beijerd-bazen, die regelmatig met lekkere hapjes rond kwamen. Super ! Iedereen dan ook enorm bedankt!

Lees meer...

CD van de maand December: Lightnin’ Guy - Blood For Kali

CD van de maand December: Lightnin’ Guy - Blood For KaliBlood for Kali is het eerste akoestische album van rootsmuzikant Lightnin’Guy.
Deze keer dus geen grotestadsblues maar een ingetogen album dat ergens balanceert tussen blues, folk en breekbare popliedjes
.

Lees meer...

1st Annual Robb Bouterse Tribute: Groot succes!

Dankzij een enorme opkomst van muzikanten en publiek is de eerste Tribute ter nagedachtenis aan Robb een doorslaand succes geworden. Hierbij willen wij alle muzikanten ontzettend bedanken voor hun inzet en aanwezigheid. Dank ook aan het voorbeeldige publiek en de familie Bouterse. Extra dank aan Walter Lavent en Egon van Gennip voor al hun werk en goede zorgen. Zo'n super top dag zal lang in ons geheugen gegrift blijven!


imageimage

Lees meer...

CD van de maand november: Roland Tchakounte - Ndoni

CD van de maand november: Roland Tchakounte - NdoniDe hypnotische ritmes, de heartbeat, bluesy bedding en de onderliggende boodschap maken van de originele rootsmuziek van Tchakounté universele blues. De Mississippi Delta versmelt met de stroomgebieden van Kameroen en de soul van Afrika; een unieke muzikale symbiose!

Lees meer...