Contact

Sfeerimpressie Foto’s Ian Siegal Mezz 1 mei 2014

Sfeerimpressie Foto’s Ian Siegal Mezz 1 mei 2014

Lees meer...

Moulin Blues Time schedule nu bekend:

Moulin Blues Time schedule nu bekend:Nog minder dan een maand en dan....Is het weer Moulin Blues ! Tijdschema nu bekend. Klik op "Lees meer"
image

Lees meer...

Sfeerimpressie StJans Blueskroegentocht

Het was weer bere-gezellig !
image

Lees meer...

Jaarlijkse SR&BB sponsor & donateursavond met John F. Klaver Band

image

Concertverslag The Holmes Brothers 29 Nov.2013 Mezz Breda

Na een korte ombouw pauze is het de beurt aan The Holmes Brothers,
image

Lees meer...

CD van de maand september: Mavis Staples - One True Vine

image
Gospelzangeres Mavis Staples zit op 73-jarige leeftijd nog steeds aan de top van haar kunnen. Op de Grammy-uitreiking begin dit jaar schitterde ze in een tribute aan Levon Helm en enkele maanden daarna mocht ze, naast Justin Timberlake, optreden in het Witte Huis. Mavis heeft voor haar nieuwste album, One True Vine, wederom de hulp ingeroepen van Jeff Tweedy, de gitarist van Wilco die ook verantwoordelijk was voor de productie van het schitterende album You Are Not Alone van Mavis.

Lees meer...

CD van de maand juli en augustus: Big Daddy Wilson – I’m Your Man

image
“I’m Your Man” staat boordevol melodieuze juweeltjes. Alle blues, gospel en soul- ingrediënten maken het geheel tot een zeer afwisselende cd. De stem van deze soulvolle Big Daddy Wilson is krachtig en warm en daar maakt hij zwaar indruk mee.

Lees meer...

CD vd maand juni: James Cotton “Cotton Mouth Man”

CD vd maand juni: James Cotton “Cotton Mouth Man”...Geen moment krijg je het gevoel dat een 78 jarige op de mondharmonica speelt, James Cotton klinkt als een jonge, wilde Blueshond.

Lees meer...

Sfeerimpressie Billy & Bloomfish

image

Lees meer...

Blues is meer dan drie accoorden en twaalf maten….

Blues is meer dan drie accoorden en twaalf maten….Dat bewees het programma van Moulin Blues dit jaar maar weer eens.
Begrijp me niet verkeerd: Hiermee bedoel ik niet dat er iets mis is met klassieke Blues hoor, nee natuurlijk niet. Country-, Delta- en Chicago Blues hoort er uiteraard te zijn, maar er is tegenwoordig voor de broodnodige variatie en voor onze eigen muzikale voedingsbodem, gelukkig veel meer moois wat er bij hoort....

image

Lees meer...

CD van de maand april: Doug McLeod - There’s a Time

De eeuwige Blues Music Award Nominee Doug Macleod, is een singer-songwriter in de Amerikaanse traditie. Hij is een reizende artiest die originele songs schrijft en zingt die gebaseerd zijn op zijn eigen leven en ervaringen. Hij leerde van de oude meesters, leeft de muziek, en houd een waardevolle traditie in ere met zijn unieke, onorthodoxe en krachtig ritmische akoestische gitaarstijl.
image

Lees meer...

Breda Blues Night: Ingezonden verslag

Door Peter Nooten
Breda had weer zijn Blues Night! Onder auspiciën van Stichting Rhythm & Blues Breda en Mezz Concerts vond weer in de mooie gelegenheid Mezz een mini blues festival plaats.
image

Lees meer...

CD van de maand maart: The Fabulous Thunderbirds - On The Verge

Zojuist verschenen: het nieuwe album “On The Verge” van deze al ruim 30 jaar bestaande band. Niet zomaar een nieuwe cd, want met deze schijf slaan de mannen onder leiding van frontman Kim Wilson een geheel nieuwe richting in. image

Lees meer...

Concertverslag Roland Tchakounte - Blues Dongen 24 febr.

Concertverslag Roland Tchakounte - Blues Dongen 24 febr.Zelden zo’n gepassioneerde bluesact gezien als deze. Gitarist /zanger Roland Tchakounté uit Kameroen met zijn Franse kompanen heeft zich gemanifesteerd als een uitzonderlijke bluesact. Ondanks het gure winterse weer wist hij de zaal in een tropische sfeer te dompelen door de heerlijke relaxte blues, met veel Afrikaanse “feel” maar vooral geïnspireerd door de oude Amerikaanse blueshelden als, John Lee Hooker, Muddy Waters en co.image

Lees meer...

CD van de maand Februari

CD van de maand FebruariDevon Allman heeft n.l. een schitterend en gevarieerd soloalbum uitgebracht met elf zeer persoonlijke, eerlijke en krachtige songs, waarin we vooral ook kennismaken met de zanger Devon, naast zijn strakke en goed verzorgde gitaarwerk....

Lees meer...